Funkcionalni trening

Funkcionalni trening – Trening koji jača karakter i odlučnost!

Funkcionalni trening se može koristiti za postizanje mnogih ciljeva: unapređenje zdravlja, gubitak telesne težine, kao i poboljšanje fizičke forme i postizanje  boljih perfotmansi. Program se preporučuje za sve uzrasne dobi, za ljude koji su početnici kao i za ljude koji su trenirali godinama.

Funkcionali trening se bazira na  prirodnim oblicima kretanja koji uključuju velike mišićne grupe, a  većina vežbi aktivira srednišnji deo tela tj. CORE koji kod većine ljudi predstavlja najslabiju tačku. Na treningu se koristi veliki broj funkcionalnih rekvizita koji omogućavaju našem telu da se kreće bez ograničenja. Neki od najpopularnijih rekvizita su: girje, medicinka, ekspander, TRX, bučice itd.

U funkcionalnom treningu intenzitet je od suštinskog značaja za postizanje rezultata. Intenzitet se postiže kroz rad pod određenim vremenskim periodom u kombinaciji sa kratkim odmorom. Konstantnom promenom različitih pokreta i intenziteta dobijaju se vrhunski rezultati u fitnesu. Ovako  intenzivni treninzi dovode do povećanja mišićne mase, smanjivanju masti, povećanju kardiorespiratorne izdežljivosti, i  jačaju vaš karakter i odlučnost.

Dejan Mihajlović  (personalni trener, trener grupnih funkcionalnih treninga)

Ostavite odgovor