#TRENIRAJPAMETNO

USKORO nam stižu nove koreografije!!! Nova sjajna muzika, nove vežbe… A uz nove koreografije pripremili smo za vas i akciju pod nazivom Treniraj pametno.

Sigurno često čujete od trenera da pominju termine mišićna izdržljivost, snaga, kardio respiratorna izdržljivost, fleksibilnost… Sve su to komponente fizičke forme povezane sa zdravljem koje su neophodne našem telu  da bude zdravo i da funkcioniše efikasno. Dakle, bilo da je vaš cilj da izgubite kilograme, oblikujete mišiće,  da se osećate bolje ili jednostavno da imate više energije za svakodnevne aktivnosti, ovo su neki od aspekata fizičke forme koje je neophodno razvijati.

Drugim rečima, nije dvoljno da odaberemo jedan omiljeni trening i da posle izvesnog vremena očekujemo rezultate. Ključ je u raznovrsnosti!

Zašto trening treba da bude raznovrstan?

Kada ponavljamo uvek isti trening, istog trajanja, istog opterećenja i slično, naše telo prelazi na ekonomičan način rada. To znači da se telo prilagodilo treningu, i da sada koristi manje energije, manje se troši pa je i put ka rezultatima sporiji. Na raznovrsnost treninga utičemo promenom opterećenja,  vrste vežbi, kao i dužinom trajanja. Dakle, potrebno je da u svom nedeljnom rasporedu imamo različite treninge koji kombinuju različite vrste vežbi i rekvizite. U nešem klubu postoji veliki broj treninga koji su orjetisani ka postizanju različitih rezultata.

Sada kada znamo koliko je bitno da treninzi budu raznovrsni, bitno je da znamo i da ih pravilno kombinujemo.

Zato je tim naših trenera tu za vas da vas savetuje i pomogne da napravite svoj nedeljni raspored! Tokom mesec dana, na osnovu vašeg trenutnog nivoa fizičke forme, kao i cilja koji želite da postignete trener će vam pisati raspored treninga (na koje treninge treba da idete i kako pravilno da ih kombinujete). Rapored će se korigovati iz nedelje u nedelju ukoliko je potrebno da  se promeni intenzitet (poveća ili smanji broj treninga) i naravno zavisno od toga koje treninge vi volite i koji vas motivišu da istrajete do svog cilja.

Vaš Fitness Zone tim 🙂

Ostavite odgovor