Zašto se gojite i kako baš mi možemo da Vam pomognemo da smršate?

Višak kilograma, opšte poznat problem sa kojim je važno suočiti se što pre, jer kao što svi znamo, kile se vremenom samo gomilaju.

Ako Vi nemate problem sa gojaznošću, sigurno znate nekoga ko ga ima, a ovaj blog će Vam sigurno pomoći da krenete u rešavanje tog problema. Jedna od najznačajnijh stvari u ovom procesu je motivacija.

Zašto želite da smršate?

Da li je to samo zbog izgleda, ili imate i nekih zdravstvenih problema? Možda ste željni onog osećaja lepršavosti  i dosta Vam je umora pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti? Verujemo da su mnogi od Vas pokušali da smršaju, neki su sigurno i uspeli u tome. Kratkoročno jel da? Istina je, na internetu možete videti ražličite dijete, osim što je većina kratkog daha, mnoge od njih Vam ne daju  dovoljno energije. Ukoliko se bavite nekom fizičkom aktivnošću, bez dovoljno snage ne možete izvući maksimum iz svojih treninga. Ali uvek dolazi do istog problema. On počinje skoro uvek sa: “nemam vremena ili volje”, zatim kad se jedva naterate da krenete sa dijetom, stalno ste gladni a uz to Vam svi prigovaraju da morate i da vežbate. Vi nađete neki snimak na internetu, jedva se naterate da vežbate sat vremena, izdržite tako možda mesec dana (ni toliko). I Vi u najboljem slučaju smršate koju kilu u tom periodu, ali sve se to opet vrati, svaki gram, svaki kilogram, kao da nikad niste ni vežbali. Naravno ima i onih koji pored truda ne dočekaju nikakve rezultate jer su odustali brže nego što su počeli. Razumemo Vas, proces mršavljenja zahteva više od pretraživanja na internetu. U nastavku skrenućemo Vam pažnju na tri stvari koje utiču na gojaznost a možda to niste znali.
  • Nedostatak aktivnosti može uticati na Vaše zdravlje. Ukoliko ne vežbate, sigurno ćete teško kontrolisati svoju kilažu. Gojaznost obično dolazi kao rezultat preteranog izležavanja, sledeći uzrok jeste i pasivan način života pogotovo ako uz to imate loše navike u ishrani. Verovatno ste sve ovo do sad čuli, ali mi ćemo Vam objasniti zašto i na koji način tačno fizička aktivnost pozitivno utiče na Vašu telesnu težinu. Glavna stvar ogleda se u tome što, vežbanje ubrazava metabolizam, a to znači da dok trenirate topite masne naslage. Osim toga, tako razvijen metabolizam sagoreva kalorije i nakon treninga. Praktično, kad dođete sa treninga i odmarate Vi i dalje gubite kalorije.
  • Od odabira vežbi zavisi i kojom brzinom sagorevate kalorije. Ono što treneri Fitness Zona preporučuju kada je u pitanju mršavljenje, jeste kombinovanje kardio treninga sa treningom snage. A evo i zašto. Više mišića dovodi do više sagorevanja kalorija. Mišići imaju viši metabolički nivo od masnih naslaga, pa ukoliko imate više mišićne mase verovatno ćete sagorevati više kalorija čak i onda kada ne budete vežbali. Da li to podrazumeva da treba da izgledate kao “bodibilderi” da bi mršavili? Naravno da ne, dovoljno je da imate razvijene i aktivne mišiće.
  • Verovali ili ne san je jedan od bitnih faktora koji utiče na gojaznost. Nedostatak sna je usko povezan sa dobijanjem na težini. Oni koji spavaju kraće imaju znatno veću težinu od onih koji spavaju dovoljno. Tačnije, malo sna sa sobom zasigurno nosi najveći rizik od gojaznosti.

A kako to mi možemo da Vam pomognemo?

Fitness Zone obezbeđuje dijagnostiku na osnovu koje se dolazi do saznanja o stanju Vašeg srca, funkcionisanju metabolizma, procenta masti i mišićne mase u telu, načinu ishrane i mnogim drugim podacima koji su od značaja prilikom ostvarivanja cilja, odnosno dolaska do idealne telesne mase.

Zašto je to važno?

Da bi zaista došlo do promene, treneri moraju da sagledaju širu sliku:
  • Treninge,
  • način života
  • i ishranu.
To znači da treninzi treba da budu prilagođeni ishrani i obrnuto, kako bi se postigli najbolji rezultati. Sprovedena su razna istraživanja koja pokazuju da ukoliko vodite računa o ishrani pre ćete videti prve kratkoročne rezultate. Naravno, nemojte se oslanjati samo na to, razmišljajte i dejstvujte drugoročno. Zato naši treneri uzimaju sve u obzir. Usresređeni su na pomaganje upravo Vama u cilju postizanja trajne promene. Pružiće Vam znanja i veštine potrebne za pozitivne promene, koje će Vam služiti ceo život. Obzirom da je ova tema uvek aktuelna, a naročito u periodu pre leta, odlučili smo da specijalno za Vas koji ste zainteresovani za mršavljenje, obezbedimo posebno osmišljen program.

O čemu se radi?

U pitanju je Program za sagorevanje kalorija koji se sastoji od:
  1. Dijagnostike – koja se radi na početku i na kraju programa
  2. Smernica za promenu ishrane – koje su prilagođene vašem telesnom tipu
  3. Kontrolnih merenja na svakih mesec dana
  4. Treninzi – 3 treninga nedeljno sa trenerima
Jednostavan program za sagorevanje kalorija koji traje tri meseca. Vežbe su prilagođene Vama i Vašim mogućnostima, na način da se postigne najbolji rezultat.  Više o programu možete saznati klikom na dugme 🙂
Vaš Fitness Zone tim

Ostavite odgovor